Leírás
A La Esmeralda, Palestina, Huila régiójában található, 1740 méteren helyezkedik el, és Luis Ayala irányítja. A farm 7 hektáron terül el, és fajták és növekedési szakaszok szerint strukturált, biztosítva a minőségi termelést. Van erdőrezervátum és természetes árnyék a guamos, churimos, citrus és gyertyánfák miatt, amelyek támogatják a biodiverzitást és javítják a talaj egészségét. A farm két betakarítási rendszert követ: a fő betakarítást októbertől decemberig, és a flycrop-ot júniustól szeptemberig.
Történet
Luis Ayala nagy múltal rendelkező kávétermelő családból származik, és nagy szenvedéllyel örökölte meg a szakmát nagyszüleitől. Nyolc évvel ezelőtt vette át a La Esmeralda-t, akkor még csak néhány kávébokor volt rajta.A régió ideális klímája lassú és egyenletes érési folyamatot biztosít, amely növeli a kávé összetettségét. Az ipar változásait követve Luis az innovációt választotta, és a specialty kávékra helyezte a hangsúlyt. Ma a La Esmeralda jellegzetes csészeprofilokat termel, vörös gyümölcsös, csokoládés és karamellás jegyekkel, ezzel kiemelkedve Kolumbia specialty kávé színpadán.
A feldolgozás
A La Esmeralda-ban a kávé feldolgozási módszere gondosan kidolgozott, hogy növelje a babok minőségét és egyedi ízjegyeit. A folyamat azzal kezdődik, hogy csak a legérettebb cseresznyéket kézzel szüretelik, az optimális cukortartalom és íz kialakítása érdekében.
A szüretelést követően a cseresznyéket lebegtető tankokba helyezik, ami kritikus lépés a minőség ellenőrzésében. A kiválasztott cseresznyéket hantolják, eltávolítva a külső gyümölcshéjat, így a kávészemeket. A hantolás után a szemeket anaerob fermentációnak vetik alá zárt, 200 literes műanyag tartályokban, 78 órán át. A fermentáció után alaposan megmossák őket a maradék mucilággal, majd körülbelül 8 napig szárítják.
Kávé adatok
Növényfajta: Arabica
Magasság: 1740 m+
Fajta: Tabi
Feldolgozás: Anaerobic Washed (Anaerob mosott)
Szűrő: 15+
Betakarítás éve: 2024
Ízprofil: Vanília, tejcsokoládé, eper, kiegyensúlyozott test
Értékelések
Még nincsenek értékelések.